Brenn fett med Gerilja intervall

Er det noe hver og en, spesielt jenter ønsker seg så er det flat og fettfri mage. Nå tenkte jeg å fortelle dere noe kanskje ikke alle er klar over, og det kom faktisk som et sjokk på meg selv også. Det har seg nemlig sånn at å løpe intervaller gir det fortere og bedre resultater enn å løpe/jogge over lang tid. Altså, en intervall varer kortere enn hva vanlig jogging gjør, den intervallen jeg bruker varer ca 5-8 minutter, og det gir bedre utbytte en å ta seg en joggetur på 40 minutter. 

Det jeg tenkte å fortelle dere om i dag er den elskede gerilja intervall! Det er en kort intervalløkt man blir utrolig sliten av, men den er utrolig effektiv! I starten kan den være utrolig tung, og man klarer faktisk ikke å presse seg fordi man er redd for å dette av eller besvime etc. Men, vi overlever. Jeg selv klarer ikke å fullføre økten selv enda, men har bestemt meg for at jeg skal klare det innen november er over. Det har seg sånn at du mister fettet utrolig kjapt med denne intervallen, og du trenger ikke og gjøre denne fler gang enn 2 ganger i uken for å få resultater - og nei, du får ikke fortere resultater av å gjøre denne intervallen hver dag heller. Denne type intervall er super for de som ønsker å forbrenne litt ekstra fett fra kroppen. Det som er litt frustrerende for enkelte er at man trenger nødvendigvis ikke å gå ned i vekt, men fettet forsvinner uansett. Det vil si du får mindre i fettprosent, men trenger ikke å noe/noe stort vektnedgang. 


Slik fungerer den:

Gerilja intervaller er den typen intervaller som går på hurtighet, hvor du har kort løping og kort pause. Når du løper, så løper du altså i tjue sekunder og har pause i ti. Denne intervallen kan også gjøres utendørs om du ikke har mølle tilgjengelig, men da kan det være lurt med stoppeklokke! Jeg mener at det også går ant å løpe opp(og kanskje) ned en trapp og stå i ro i ti sekunder også, hvis du vil gjøre det inne. Da må du sjekke hvor lang tid du bruker på å løpe opp og ned trappen din, hos meg funker det hvertfall. Hvor fort du skal springe når du springer på mølle kommer helt an på hva deg selv, hva du klarer og hvor god kondis du har fra før. Jeg selv blir like sliten av 14km/t og 16km/t, så for meg så kan jeg velge hva jeg selv føler for, men du kan helt klart løpe saktere eller fortere enn hva det jeg gjør, det kommer an på person til person.

Oppvarming.

Jeg foretrekker oppvarming på 1-4 minutter, men selve oppvarmingen bestemmer du selv. Noen ganger så tar jeg bare styrkeøkten min som oppvarming, det fungerer det også. Om jeg vil ha ekstra oppvarming(tar intervall etter styrkeøkten, siden jeg leste at det var lurest) så går jeg med hastiget 6km/t i 1-4 minutter.

Hoveddel.

Det er da selve intervallen, intervallen består av 8-15 serier med intervaller. Du kan helt klart gjøre mindre eller mer, men jeg anbefaler minst 8 serier - selv om det er utrolig tungt for meg og ellers for nybegynnere. Men jeg anbefaler å sette seg et mål med 8 serier, om du klarer 6-7 så går det selvfølgelig fint i starten, men da kan du ikke forvente å få noe skikkelig resultater i starten. En serie består av 20 sekunder full spurt og 10 sekunder pause hvor du hopper av springematta(eller hva man kaller det) og setter bena på kantene og står i ro for å komme kjapt tilbake til spurten. Disse intervallene er super på å lure kroopen i pausesekvensen, kroppen din blir lurt til å tro den arbeider hele tiden, noe som gjør at du OGSÅ forbrenner under pause.

Slik vil en serie med 8 intervaller se ut.
20 sek full spurt - 10 sekunder pause
20 sek full spurt - 10 sekunder pause 
20 sek full spurt - 10 sekunder pause
20 sek full spurt - 10 sekunder pause 
20 sek full spurt - 10 sekunder pause
20 sek full spurt - 10 sekunder pause 
20 sek full spurt - 10 sekunder pause
20 sek full spurt - FEEEERDIG♥ 

Avslutning.

Til avslutning bruker jeg egentlig bare å gå rolig 4-6km/t i noen få minutter, men man kan også jogge forsiktig. Grunnen til av vi avslutter med dette er for å få igang restitusjonen i kroppen og få ut melkesyra, slik at man ikke blir så himla stiv dagen etter. Etter det kan det også være lurt med tøying, jeg selv elsker å tøye! Husker jeg hatet det på turn, men nå liker jeg det - det gir meg en god følelse og gir med tid til å tenke gjennom økta jeg nettopp er ferdig med.

Håper dere likte dette innlegget, og om dere vil jeg skal lage slike innlegg om flere ting er det bare å spørre♥

 

10 kommentarer

Postet av: Malin H
Dato: 01.11.2013 kl. 22:17 Blogg: http://malindh.blogg.no


Løper sånne intervaller selv, helt genialt :)
Postet av: odagbjerkevoll
Dato: 01.11.2013 kl. 22:31 Blogg: http://odagbjerkevoll.blogg.no


bra tips! det skal jeg prøve neste gang:)
Postet av: Hanne
Dato: 01.11.2013 kl. 22:35 Blogg:


Dette må jeg prøve i morgen! Takk :D
Postet av: Anniken
Dato: 02.11.2013 kl. 10:41 Blogg:


Tusen takk for et veldig bra tips!! Det vil jeg begynne med :D Men jeg er bare så innmari redd for å dette av når jeg hopper av i pausene, haha har aldri turt å hoppe av i fart før..
Postet av: Silje Tvedt
Dato: 02.11.2013 kl. 11:47 Blogg:


supre tips, og synes det er kjempebra at du blogger om trening, gir virkelig mye motivasjon hvertfall til meg. Har du flere intervaller du kan publisere på bloggen som du bruker kanskje? :-))
Postet av: Sara's Foto - kommenterer tilbake!
Dato: 02.11.2013 kl. 13:52 Blogg: http://sarasfoto.blogg.no


fine tips!
Postet av: Arita
Dato: 02.11.2013 kl. 21:03 Blogg: http://echoesandsilence.blogspot.com


Det må jeg prøve! Takk for tips :D
Postet av:
Dato: 02.11.2013 kl. 22:57 Blogg:


så bra tips! det skal jeg prøve neste gang :-D
Postet av:
Dato: 07.11.2013 kl. 12:47 Blogg:


Intervaller forbrenner ikke fett. Høy intensitet forbrenner ikke fett. Jeg går idrettslinjen og lærte nettopp om dette i faget Treningslære. For å få i gang fettforbrenningen er du nødt til å jogge i lengre tid, altså 30-60 min med lav intensitet.
Postet av: STINE HAUGAN
Dato: 07.11.2013 kl. 19:22 Blogg: http://stinehaugaan.blogg.no/


Anonym: Dette er jo da hva profesjonelle personlige trenere anbefaler for å gå ned i fettprosent, så jo - det vil jeg si det gjør :) I hvert fall denne intervallen, peronlige trenere over hele verden lyver ikke.

LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR: