Hvordan holde motivasjonen oppe

Ofte får jeg høre at jeg er så flink til å holde motivasjonen oppe, at jeg virker veldig positiv til trening og alltid har motivasjonen og mange lurer på hvordan jeg klarer det. Så jeg tenkte å skrive et lite innlegg om hvordan jeg har motivasjon og hvordan også dere kan få det.

I sikkert ett år nå har jeg prøvd å starte med styrketrening og feilet x antall ganger. Så hver gang jeg satte meg mål om dette igjen, fikk jeg alltid høre "det sa du sist gang også", "du gir opp etter en uke" osv. Og ja, det var ofte slik fordi jeg mistet også troen på meg selv da. Men det kom til et punkt hvor jeg innså at jeg faktisk ikke ville være tynn, svak og egentlig litt syk. Jeg vil være sterk, fit, frisk og rask. Jeg ville være noe som krevde litt mer fra min side enn å være tynn og ikke spise. Så når jeg først innså det begynte jeg å trene mer, og det tok en liten stund før jeg begynte hvor jeg er nå. 

Jeg følte meg ofte ikke bra nok. Ikke for kjæresten, ikke for venner eller for å gå ute noen sted, jeg klarte til og med ikke å gå på skolen fordi jeg ikke følte meg bra nok - det hender jeg har det slik enda men det har forbedret seg mye. Jeg er og var så utrolig lei av den tanken, det og ikke føle seg bra nok, ikke ha energi, ikke spise riktig og egentlig føle seg ganske så dritt. Så jeg hadde enkelt personer rundt meg som motiverte meg! Noen venner motiverte meg, noen jeg ville gjøre "sjalu"/jeg var sjalu på motiverte meg, noen jeg ville skulle savne meg motiverte meg og masse annet. Dette motiverer meg også enda. Nå virker det som om jeg gjør dette for andre sin skyld og ikke min, men selvfølgelig trener jeg for min egen del og for at jeg skal være fornøyd! Men det er de andre tingene i hverdagen som faktisk motiverer meg. Jeg vil at noen skal tenke "wow, hva tenkte jeg med" osv, jeg vil vise at jeg kan hvis jeg vil - spesielt til de som ikke hadde tro på meg. Noe annet som også hjelper meg ekstremt mye på motivasjonen er dere, venner og bekjente. Jeg har det veldig tungt fortiden, både med meg selv og ting rundt meg og det får meg ofte til å tenke på at jeg egentlig vil gi opp hele greia, men så kommer dere. Jeg får hele tiden så fine kommentarer av dere, jeg blir så glad når dere stiller spørsmål og skriver fine ting om meg! Alt dette hjelper på motivasjonen. Jeg får også meldinger på facebook og andre steder om at folk faktisk er stolt og blir motivert av hva jeg gjør! Det synes jeg er så gøy, motivert av meg? Svake, syke og dårlige meg? Er jo alltid slik jeg har sett på meg selv og det gjør meg så glad og høre slike ting. Så et tips er faktisk å være litt aktiv på f.eks blogg, facebook, instagram osv for å få vise deg frem litt , det er først da folk legger merke til din viljestyrke, motivasjon og fremgang. Og det er ikke negativt å skryte og være stolt over seg selv, jobber man for noe så må man for være stolt og vise seg frem litt :-)

Noen ting som kan være lurt å gjøre for dere som starter nå eller har prøvd lenge men sliter med motivasjon er å sette dere et fast bestemt mål. F.eks tren 3-5 ganger i uken(hva som passer deg og dine mål) i en måned. Jeg looover det kommer nesten som en vane og selvfølge å trene da. Etter en/to månder så kom jeg inn i de rutinene hvor trening var en del av hverdagen, og du føler ikke du må men at du vil. Et annet tips er å ta bilde av hele kroppen din før du strarter å trene også tar du bilde av hele kroppen din etter en måned med hard trening og bra kosthold. Motivasjonen øker mest når man ser fremgang, så hvorfor ikke sammenligne de to bildene? Etter jeg så hvordan fremgangen min faktisk var ble jeg bare enda mer motivert og ble innstilt på at dette er noe jeg vil holde på med lenge.
Noen ekstra småtips til alle som hjelper på motivasjonen er å unne dere ting, ikke start brått og sett for høye mål. Det vanskeligste for meg er mat og kosthold, jeg er vandt med å spise godteri når jeg først spiser, så for meg er det vanskelig å spise utrolig sunt! Spesielt når jeg er så kresen på mat, liker seriøst ingenting. Men isteden for å kjøpe den mest usunneste sjokoladen så kan du ta deg en proteinbar f.eks fordi det kan forhindre søtsuget og craving etter sjokolade samtidig som det gir det bra overskudd. Om jeg kjøper meg sjokolade, spesielt på hverdager så kjøper jeg meg new energy fordi den har ikke så mye kalorier eller fett i seg. Nå har jeg også prøvd YT sin sjokolade som har noe samme innhold som new energy bare dobbelt så mye protein! Etter min mening vil ikke en sjokolade i ny og ned ødelegge hele treningen din og hindre resultater. Er kanskje noe annet hos folk som er overvektige, men for de normalvektig vil jeg ikke se på det som noe problem - med mindre du skal konkurrere og slikt selvfølgelig! Ikke vær alt for streng mot deg selv, vend deg til den sunne matveien så kommer det seg gradvis. Et annet tips er nye treningsklær, jeg kjøper meg alltid nye treningsklær og får så mye motivasjon hver gang. Om det bare er en sportsbh så vil jeg dra på trening å prøve den! Husk og vær realistisk, lytt til kroppen, ikke sett det for høye eller uvirkelige mål og føl på deg selv hva som passer for deg :-) Lykke til♥

6 kommentarer

Postet av: Katrine- kosthold & trening
Dato: 08.01.2014 kl. 17:18 Blogg: http://katrinekri.blogg.no


så flink du er!
Postet av: Maria Kolby Sonstad
Dato: 08.01.2014 kl. 18:18 Blogg: http://mariakson.blogg.no


Så flink du er! Stå på :-)
Postet av: EMILIE
Dato: 08.01.2014 kl. 18:27 Blogg:


Dette var virkelig noe jeg trengte å lese! Du er en av mine største inspirasjoner til å spise sunnere og trene.

Elsker disse innleggene dine, de hjelper alltid på motivasjonen, og det er utrolig beundringsverdig hvordan du ikke gir deg og står på (er i hvertfall slik du fremstår).

Du er virkelig et forbilde, stå på!
Postet av: Bo nytt
Dato: 08.01.2014 kl. 18:38 Blogg: http://bonytt.blogg.no


Takk for tips :) Du er god som klarer å holde motivasjonen oppe! Stå på :))
Postet av: mia
Dato: 12.01.2014 kl. 02:40 Blogg:


har du tatt ut navlepiercingen og latt det gro? hvorfoor?:(
Postet av: STINE HAUGAN
Dato: 12.01.2014 kl. 03:18 Blogg: http://stinehaugaan.blogg.no/


mia: Haha, det var ikke med vilje. Tok den ut i en time så hadde den grodd, så fikk den ikke inn igjen.. Men den var mye i veien da, så er ikke noe lei meg for det egentlig :)

LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR: